Apostolos\’ Daily Plate

«Εκτός €;»: άλλη μια ρηξικέλευθη ανοησία!

Posted in Διάφορα by asyropoulos on 18 Δεκεμβρίου, 2008

Διάβασα στη  σελίδα 32 του φύλλου τηε 14 Δεκεμβρίου 2008 της εφημερίδας «Καθημερινή» ένα άρθρομε τίτλο «Εκτός ευρώ;». Στο άρθρο διατυπώνεται η ιδέαμάλλον θα αναγκαστούμε να βγούμε από τη ζώνη του Ευρώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της οικονομίας μας. Επιστρέφοντας στη δραχμή «τραβάμε» μια γερή υποτίμηση (αλησμόνητα χρόνια κυβερνήσεων μέγα λαοπλάνου!) και έτσι λύνουμε το πρόβλημά μας! Μάλιστα την ιδέα αυτή υποστηρίζει και ο κ. Αλαβάνος ενώ μια κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (εκκολαπτόμενου λαοπλάνου!)  υποστηρόζομενη από τα συνδικάτα θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια ισοτημία 1 € = 600 δραχμές.

Κύριε Παπαδημητρίου είναι σοβαρές σκέψεις αυτές ή έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση στην χώρα αυτή; Η Ελλάδα βρίσκεται στην ζώνη του Ευρώ καθαρά για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή το άξιζε (το αντίθετο είναι ακόμη ένας μύθος). Δεύτερον αν δεν υπήρχε το Ευρώ σήμερα δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ενώ τα ελληνικά προϊόντα θα πωλούνταν σε τιμές εξευτελιστικές. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που μόνο ισχυρές οικονομίες δεν θέλουν να μπουν στο Ευρώ κύρια για λόγους υπηρεφάνιας και εθνικού γοήτρου. Όλες οι άλλες χώρες θα μπαίναν…χθες αν μπορούσαν. Έλεος πια με τις ηλιθιότητες! Μοιάζει με την αστειότητα που διατύπωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη του στην ισπανική τηλεόραση ότι για τις ταραχές ευθύνεται η κυβέρνηση. Λάθος φταίει ο διαιτητής που δεν σφύριξε το πέναλτι. Έλεος!

7 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ said, on 24 Δεκεμβρίου, 2008 at 5:21 μμ

    Βιάζεσαι να προδικάσεις έναν άνθρωπο που δεν έχει δοκιμαστεί ως Πρωθυπουργός.. Δεν ξέρω τί έγραψε η Καθημερινή ( πολύ έγκυρη εφημερίδα ) πάντως ο μεγαλύτερος σύγχρονος λαοπλάνος είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός που παραμύθιασε όλη την Ελλάδα το 2004 με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του ( προς τρίτεκνους, αγρότες, αστυνομικούς, αξιωματικούς, Εκκλησία για το θέμα των ταυτοτήτων, Εξεταστική για το Χρηματιστήριο που δεν έκανε ενώ είχε πλειοψηφία 165 βουλευτών, 6 μήνες στρατιωτική θητεία με το αντίστοιχο τηλεοπτικό σποτάκι, που φυσικά ουδέποτε έκανε, υποσχέσεις στους 100.000 συμβασιούχους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ότι θα τους μονιμοποιήσει κλπ ).

    Δεν ξέρω αν αξίζαμε ή δεν αξίζαμε να μπούμε στην ΟΝΕ, πάντως μπήκαμε με το σπαθί μας και χωρίς καμμία οικονομική επιτήρηση, όπως αυτή που » επέτυχε » ο σημερινός απατεώνας Πρωθυπουργός αμέσως μετά τις Εκλογές του 2004..
    Σωστή η παρατήρησή σου πάντως για το Ευρώ και αν θα βγούμε από το Ευρώ, θα βγούμε γιατί θα μας βγάλουν και όχι γιαί θα φύγουμε μόνοι μας.. Χαζοί είμαστε να φύγουμε;

  2. ΙΩΑΝΝΗΣ said, on 24 Δεκεμβρίου, 2008 at 5:28 μμ

    Το «Βατερλό» της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης καταδεικνύει η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού. Η «μαύρη τρύπα» που έχει δημιουργηθεί στο σκέλος των εσόδων παραμένει στα 2,6 δισ. ευρώ στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου και, όπως όλα δείχνουν, ο προϋπολογισμός του 2008 θα κλείσει με τη μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, αφού τη «μαύρη τρύπα» δεν αναμένεται να μπαλώσουν ούτε οι δύο ρυθμίσεις για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ούτε το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.
    Και τον Νοέμβριο οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ «βούλιαξαν», αφού σημείωσαν βουτιά – 3,9% έναντι αρχικής πρόβλεψης άνω του 10%.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, η εικόνα που παρουσιάζουν οι εισπράξεις του Δημοσίου εξακολουθεί να είναι εφιαλτική και για να επιτευχθεί ο αναθεωρημένος στόχος των 57,34 δισ. ευρώ, που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2008, θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου έσοδα ύψους 8 δισ. ευρώ (!).
    Για αυτήν την ανικανότητα της Πολιτείας να κάνει σωστά την δουλειά της δεν νομίζω ότι ευθύνεται ούτε η Καθημερινή, ούτε τα ΜΜΕ συνολικά, ούτε ο Γ. Παπανδρέου.. Αν η κυβέρνηση είχε κάνει σωστά την δουλειά της στο θέμα της Οικονομίας, ούτε αυτά τα αποτελέσματα θα είχαμε ούτε τέτοιες συζητήσεις θα γίνονταν, ούτε για αστείο..

  3. asyropoulos said, on 24 Δεκεμβρίου, 2008 at 6:24 μμ

    Πρώτα-πρώτα να σου υπενθυμίσω ότι στην ΟΝΕ δεν μπήκαμε με κανένα σπαθί μας. Αυτά είναι ιστορίες με δράκους κ.λπ. Μπήκαμε για καθαρά πολιτικούς λόγους όπως είχε γράψει ο Economist. Πράγμα που προφανώς σημαίνει ότι δεν αξίζαμε να μπούμε,
    Όμως εσείς τι είστε υπερασπιστής του κ. Παπανδρεου; Νομίζω πως έχετε μπερδέψει αυτά που λέω και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δείξετε πόσο καλό πράσινο παιδί είστε. Για να κλέινουμε το θέμα, δεν πιστεύω ότι αν κυβερνουσε η αντιπολίτευση θα πήγαινε η οικονομία καλύτερα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία εππενδυση στη χώρα και οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν φανταστικοί μιας και αφορούσαν δημόσιες δαπάνες (με δανεικά) για την κατασκευή γηπέδων και δρόμων. Η χρυσή δεκαετία του 1980 χάθηκε οριστικά και δυστυχώς ενώ η χώρα έπρεπε να εκσυγχρονίζεται, δεν έγινε κανένα ουσιαστικό βήμα προόδου παρά δώθηκαν χρηματα σε ανθρώπους που δεν τα αξίζαν και τα «φάγαν» σε μια βραδιά. Η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα τους και όχι τον εαυτό τους. Ο Κέννεντι έλεγε (περίπου): Μη ρωτάς τιο κάνει η πατρ́ιδα σου για σένα, πες εσύ τι κάνεις για αυτή.

  4. ΙΩΑΝΝΗΣ said, on 24 Δεκεμβρίου, 2008 at 7:52 μμ

    Να σας υπενθυμίσω αγαπητέ μου κύριε ότι οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ την εποχή εκείνη μίλαγαν για πραγματική σύγκλιση της οικονομίας της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες. Υπενθυμίζω ότι ο ΟΟΣΑ δεν είναι η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία που χειραγωγείται από την εκάστοτε κυβέρνηση και δίνει χαλκευμένα στοιχεία, αλλά διεθνές όργανο!! Σας υπενθυμίζω και τις εκθέσις οικονομικών Συμβούλων της ΕΕ την περίοδο 2000 – 2002 που μίλαγαν για σύγκλιση της Ελλάδας.. Αν νομίζετε ότι αυτοί που έλεγχαν τα οικονομικά μας ( σαν τον Αλμούνια τα τεέυταία χρόνια ) » παραπλανήθηκαν » όπως οι Υπουργοί της υπόθεσης Βατοπαιδίου, τότε λυπάμαι πολύ αλλά μάλλον τους υποτιμάτε..
    Μια υπενθύμιση: Το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου επαναδιαπραγματεύτηκε τους όρους ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ ( πιο ευνοϊκούς ) και , σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα κατά την υποδοχή του Νικολά Σαρκοζί στην Βουλή των Ελλήνων το περασμένο καλοκαίρι, πέτυχε με την βοήθεια του Φρανσουά Μιτεράν την έλευση στην Ελλάδα των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων το 1984.
    Ελπίζω να μην νομίζετε ότι αυτό το είπε ως φιλοφρόνηση προς τον Γαλλοεβραίο Πρόεδρο το περασμένο καλοκαίρι.

  5. asyropoulos said, on 24 Δεκεμβρίου, 2008 at 8:02 μμ

    Δεν υποτιμώ κανέναν. Αλλά μάλλον δεν διαβάζεται αυτά που γράφω για τους δικούς σας λόγους,

  6. IOANNIS said, on 24 Δεκεμβρίου, 2008 at 10:26 μμ

    Τα πράγματα θα γίνουν πιο σκούρα στις αρχές Ιανουαρίου. Λόγω της συζήτησης για τον προϋπολογισμό οι Βρυξέλλες απέφυγαν τα σχόλια. Μετά τις γιορτές όμως θα αρχίσουν οι… λογαριασμοί. Άλλωστε, το πρώτο δίμηνο του 2009 λήγουν πολλά κρατικά ομόλογα, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, κι αυτά πρέπει να ανανεωθούν. Το κράτος θα χρειαστεί νέα δανεικά με υψηλό επιτόκιο για να εξοφλήσει τα δάνεια που πήρε πέρυσι. Το παζάρι θα είναι κόλαση.
    Οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών θα φανούν σε έξι μήνες το πολύ. Αρκετοί από τους μεγαλόσχημους θα βρεθούν στριμωγμένοι και ήδη τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις είναι έτοιμες να απολύσουν 25 με 30 χιλιάδες εργαζόμενους τον Ιανουάριο. Κι όσο οι τράπεζες δεν έχουν ρευστό και δεν χρηματοδοτείται η αγορά, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Ήδη πέφτουν τα ενοίκια και οι τιμές των μετάλλων. Μεγάλος εξαγωγέας διαπίστωσε ότι η Κίνα αγοράζει λιγότερο χαλκό, λόγω της ύφεσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα εργοστάσιά του στην Ελλάδα.

  7. IOANNIS said, on 27 Δεκεμβρίου, 2008 at 10:31 μμ

    Εννοείτε » διαβάζετε » και όχι » διαβάζεται » !! Επί του προκειμένου τώρα, ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σε σημερινό του άρθρο αναφέρεται στον κίνδυνο να ξαναμπεί η οικονομία της χώρας μας εκ νέου σε επιτήρηση, στο άρθρο με τίτλο » Τα καυτά ραντεβού για την επιτήρηση » ..


Σχολιάστε