Apostolos\’ Daily Plate

Ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας!

Posted in «Αθλητισμός» by asyropoulos on 20 Μαΐου, 2008

Συμφωνώ απόλυτα με τον Thomas Xomeritis που δηλώνει ότι αποτελεί ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας η άρση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για τουρισμό. Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες αμερικανοί πολίτες επισκέπτονται την χώρα μας επιδεικνύοντας απλά το διαβατήριο τους στις πύλες εισόδου της χώρας. Από την άλλη, ο έλληνας υπήκοος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει 113 δολλάρια ΗΠΑ και στην συνέχεια να κλείσει ένα ραντεβού για να περάσει από συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι υπάλληλοι της πρεσβείας τον ρωτούν διάφορα ανόητα πράγματα και αφού περάσει την συνέντευξη πρέπει να αφήσει το διαβατήριο του και να περάσει την επόμενη μέρα για το πάρει. Φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρει τη βίζα. Βέβαια αν δεν πάρει τη βίζα, τα χρήματα που πλήρωσε δεν επιστρέφονται! Για περισσότερες πληροφορίες:

http://athens.usembassy.gov/how_to_apply.html

Για να γλυτώσει τους έλληνες πολίτες που τελικά κακώς επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ από αυτή την ομολογουμένως εξευτελιστική μεταχείριση, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και καιρό να εντάξει την Ελλάδα στο λεγόμενο visa waiver program. Με τον τρόπο αυτό οι έλληνες υπήκοοι θα απαλλαγούν από την ανάγκη έκδοσης βίζας για ταξίδια ως 90 ημέρες στις ΗΠΑ. Μολονότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωναν ότι η Ελλάδα θα ήταν η πρώτη νέα χώρα που θα συμμετείχε στη νέα διεύρυνση του εν λόγω προγράμματος, εντούτοις φαίνεται πως αυτό δεν θα συμβει (παρόλο που πρόσφατα δόθηκαν νέες διαβεβαιώσεις). Είναι προφανές λοιπόν πως οι αμερικανοί δεν ξεχάσαν και δεν χώνεψαν ακόμη το βέτο της Ελλάδος για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Εγώ δεν εκπλήσομαι με την συμπεριφορά των αμερικανών. Δεν πιστεύω σε θεωρίες συννομοσίας, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι οι αμερικανοί βλέπουν την Ελλάδα και τους Έλληνες κάτι σαν την Myanmar και τους κατοίκους της. Ευτυχώς όμως η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και μπορεί να πάρει πολλές και διάφορες πρωτοβουλίες ώστε αυτοί που μας περνούν για Myanmar να καταλάβουν πως έχουν άδικο.

ΥΓ Στις 20 Μαΐου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να ζητήσει απο τις ΗΠΑ να άρουν την απαίτηση έκδοσης βίζας από όλους πολίτες χωρών μελών της ΕΕ. Μολονότι το νέο ανέφερε ο διενθής τύπος τα ελληνικά μέσα δεν το αναφέραν.

ΥΥΓ Στις 27 Μαΐου ήρθαν κάτι σερίφηδες να συζητήσουν λέει με τους Έλληνες επισήμους. Τί άραγε ήρθαν να συζητήσουν; Μήπως θέλουν να μας πούνε ότι δεν μας περνούν για τη Myanmar αλλά για χειρότερα;

ΥΓ3 Φαίνεται ότι τελικά ότι η επίσκεψη των σερίφηδων τους έπεισε ότι είμαστε σοβαρή χώρα (στο βαθμό βέβαια που είναι σοβαρή χώρα η Ιταλία, η Τσεχία και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις).

ΥΓ4 Τελικώς οι «φίλοι» μας και «σύμμαχοι» μας έκριναν πως η χώρα μας δεν πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα άρσης της βίζας για επίσκεψη μέρχι 90 ημέρες στις Η.Π.Α. Η ελληνο-αμερικανική οργάνωση AHEPA καλεί τους ενδιαφερόμενους να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίες στον προέδρο Bush. Μήπως είναι εντελώς αφελείς αυτοί οι ελληνο-αμερικάνοι ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί; Αυτοί δεν είναι που ψηφίζουν μαζικά το κόμμα του κ. Bush ή κάνω λάθος; Τώρα πως ζητάνε τα ρέστα από την προεδράρα τους; Επιπλέον, τι στο καλό πάει να πει ελληνο-αμερικάνος; Ή είσαι  έλληνας ή αμερικάνος, δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα και τα δύο. Το πιο συνετό που έχει να κάνει η χώρα μας είναι να βάλει βίζα στους αμερικάνους, Με τους ανθρώπους αυτούς δεν έχει προκοπή. Μας θεωρούν σκουπίδια και αν  ο μη γένοιτο βγει πρόερδος ο κ. McCain,  μόνο που δεν θα εισβάλλουν στην Ελλάδα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: